«…Δυστυχώς κύριοι, επτωχεύσαμεν !…»

Ήταν 10 Δεκεμβρίου του 1893.

Μια ιστορική φράση δια στόματος του  Χαρίλαου Τρικούπη ήταν το θέμα της ημέρας στην Βουλή των Ελλήνων: «…Δυστυχώς κύριοι,  επτωχεύσαμεν !…» και φυσικά αναφερόταν στην οικονομία της χώρας.

250px-Neos_Aristofanis3

Ήταν 12 Οκτωβρίου 1944.

Μια ιστορική φωτογραφία,την ημέρα που οι κατακτητές Γερμανοί εγκατέλειπαν την χώρα και ερχόταν η πολυπόθητη απελευθέρωση.Ο λαός γονάτισε μπροστά απο το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για να τιμήσει συλλογικά τους νεκρούς του.
DbsSITrX4AEYN5y

Ήταν 25 Απριλίου του 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις.Τι μας κάνει εντύπωση; Μήπως δεν είναι εκφραστής της νεοελληνικής κουλτούρας ο συγκεκριμένος Ελληναράς που με την κομπολογάρα,το γυαλί ηλίου,το ύφος του βαρύμαγκα του καφενείου,απλώνει την ποδάρα του πάνω στο μνημείο,λες και είναι η καρέκλα του καφενέ;Σε ένα μνημείο που σεβάστηκαν ακόμα και τα καθάρματα οι ΝΑΖΙ;

DbpJlh2XkAAkB7t
Αυτή η στάση, η κατάντια, ή ελλειψη ιδανικών, η έλλειψη φιλότιμου και τσίπας,δεν είναι η αιτία που μας οδήγησε σε ενα γενικότερο ξεπούλημα;

Τέτοιοι τύποι ανθρώπων είναι οι πραγματικοί κατακτητές,τέτοιοι τύποι ανθρώπων που θεωρούν τσιφλίκι τους την χώρα,ψηφίζουν ανάλογους κοπρίτες για να τους εκπροσωπήσουν.
Οι εκπρόσωποι τους δεν θεωρούν και αυτοί τσιφλίκι τους την χώρα και την ξεπουλάνε;

Ο ίδιος τύπος υπανθρώπου δεν παρκάρει σε διαβάσεις πεζών,δεν παρκάρει σε διαβάσεις ΑμΕΑ,δεν τριπλοπαρκάρει,δεν είναι προέκταση του υπερφίαλου ΕΓΩ του το αυτοκίνητο του;

Ο ίδιος τύπος υπανθρώπου δεν είναι που θα πετάξει τα σκουπίδια του στον δρόμο,στην παραλία ή στο δάσος;
Ο ίδιος τύπος δεν είναι που δεν θα σεβαστεί τίποτα και κανένα παρα μόνο την άχρηστη ύπαρξη του;
Ο ίδιος τύπος δεν είναι που νομίζει ότι μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις;

Ο ίδιος τύπος δεν είναι που νομίζει ότι είναι σημαντικότερος από ζωντανούς και πεθαμένους;
Έτσι του είπε η μάνα του κι έτσι συνέχισε να του λέει η γυναίκα του και θα εκπαιδεύσει και τα παιδιά του σ’αυτή την νοοτροπία;Γιατί όταν ήταν και αυτος παιδί ήταν ο «κανακάρης» και τώρα που μεγάλωσε έγινε ο «γ@@ω»,αυτό ξέρει,αυτό μεταλαμπαδεύει.

Τέτοιοι τύποι δεν είναι και δημοσιογράφοι που χωρίς να κάνουν μια απλή έρευνα,αμέσως χαρακτηρίζουν ότι αυτός ο υπάνθρωπος είναι εργαζόμενος της ΔΕΗ;
Με τι στοιχεία; Με κανένα στοιχείο απλά προπαγανδίζουν για να φουντώσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό ενάντια σε ένα κλάδο εργαζομένων,γνωστή η συνταγή.

«…Δυστυχώς κύριοι, επτωχεύσαμεν !…» αλλά όχι μόνο οικονομικά.
Επτωχεύσαμε απο ιδανικά,αρχές,κουλτούρα,λογική,κριτική σκέψη,παιδεία και στοιχειώδη κοινωνική συμπεριφορά.
Επτωχεύσαμε σαν άνθρωποι και μια φωτογραφία αντιπροσωπεύει μια τεράστια μερίδα του Ελληνικού λαού και όχι μόνο έναν επικίνδυνο βλάκα.