Γενική Συνέλευση Συλλόγου Βασταίων

002

φωτό : Χρήστος Τσαλίκης – Στην έδρα η Πρόεδρος τους Συλλόγου,Ντίνα Μητροπούλου πρόεδρος συνέλευσης Κωνσταντίνους Κουλούρης και Γ.Γραμματέας Θεοδώρα Λαμπρακοπούλου.

Στην φιλόξενη αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας έγινε η Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Βασταίων στις 4/8/2018.

Ανακοινώθηκαν τα πεπραγμένα τις χρονιάς,η οικονομική κατάσταση του Συλλόγου και όπως προέβλεπε το πρόγραμμα ανακοινώθηκε και ο προγραμματισμός για το 2018.

Έγινε συζήτηση με θέμα τον Ξενώνα σε πολιτισμένο κλίμα και χωρίς εντάσεις.
Ίσως αναλώθηκε περισσότερος χρόνος απο όσο ήταν απαραίτητο για το θέμα του Ξενώνα.

Οι απόψεις μπορεί να διίστανται γύρω απο το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά γίνεται ατέρμονη αυτή η διαδικασία και καλό θα ήταν να τελειώσει.

Θετικό και ελπιδοφόρο νέο,ένα όνειρο ετών πολλών Βασταίων,είναι η εξασφάλιση επιδότησης για την ανακαίνισης-επισκευής του διθέσιου Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας,απο την ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ.  (Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου) στην οποία Πρόεδρος είναι ο π. Δήμαρχος Γόρτυνος και νυν στέλεχος της Δημοτικής Αρχής της Μεγαλόπολης κ. Κωνσταντίνος Μιχόπουλος.

Αν μέσα σ’αυτή την απρόβλεπτη εποχή που φέρνει τεκτονικές αλλαγές σε οικονομικό επίπεδο,οι θετικές πρωτοβουλίες του Συλλόγου και του παρέδρου του χωριού Νίκου Αλεξόπουλου,καταφέρουν να διασώσουν το ιστορικό κτίριο του Σχολείου,τότε θα μιλάμε για ιστορική επιτυχία.
Οι κινήσεις έχουν γίνει και τώρα περιμένουμε τις εξελίξεις απο την ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ και το κράτος.

Οι συζητήσεις στα «πηγαδάκια» απο τους λιγοστούς νέους,κινήθηκαν σε πιο καθημερινά απλά προβλήματα και προβληματισμούς της γενιάς μας.
Η οικονομική κρίση και το μέλλον του χωριού και πως μπορούν να ανευρεθούν εφικτές λύσεις.