Μοντέρνοι Ήρωες

emprismos-stin-kallepeia-pyrkagia-sti-salamiou-770x500
Το ευχαριστώ είναι λίγο γι’αυτούς τους ανθρώπους.
Φυσικά το γελοίο  κράτος με αυτούς τους κρετίνους πολιτικούς,αντί να σκύψει και να προσκυνήσει αυτά τα παιδιά,τους κόβει μισθούς.
Αντί να στελεχώσει το Σώμα με μόνιμο προσωπικό,χρησιμοποιεί συμβασιούχους λες και είναι το Π.Σ κάνα κωλογραφείο που βαράει σφραγίδες και αιτήσεις.
Σε συζητήσεις έχω ακούσει συχνά την άποψη,ότι τον χειμώνα κωλοβαράνε.Ο Έλληνας είναι ο μέγας κριτής των πάντων πέρα του εαυτού του.
Φιλαράκο ναι μπορεί να κωλοβαράνε και όλο το χρόνο,μια φορά όμως θα χρειαστεί να έρθει να σου σώσει το τομάρι,το χωριό,το σπίτι,το αμάξι,την γατούλα και θα είναι εκεί για να το κάνει.
Η Πυροσβεστική δεν είναι μόνο για φωτιές.Τρέχει για να σώσει ένα γατάκι που δεν μπορεί να κατέβει απο ένα δέντρο,τρέχει για να απεγκλωβίσει κόσμο από πιθανά και απίθανα σημεία,τρέχει για να σβήσει σπίτια,δάση,πλυμμήρες κτλ.
Γενικά τρέχει για τα πάντα.
Όσο σκέφτομαι ότι 6 στις 10 φορές τρέχει για να μαζέψει την μαλακία του κάθε Ελληναρά που φουντώνει ένα βουνό γιατί δεν γουστάρει να πάρει τα στοιχειώδη ριμάδια μέτρα πρόληψης και ασφάλειας,με βγάζει απο τα ρούχα μου.
Αυτά τα παιδιά πρέπει να τα τιμάμε συνέχεια,χειμώνα καλοκαίρι.Γιατί είναι απίκο ανα πάσα στιγμή.Γιατί είναι στην κυριολεξία στρατιώτες σε άνισες μάχες.
Παλεύουν όπου διαταχθούν και έχουν αμέτρητους νεκρούς και τραυματίες.
Δεν είναι ένα απλό επάγγελμα.Θέλει «καρύδια»,αντοχή,σθένος,τρέλα.
Η φωτιά δεν παίζει,είναι ύπουλη.
Και όταν ακούω τις ατάκες «σιγά μωρέ,την δουλειά τους κάνουν» ή όταν έχει ξεφύγει μια κατάσταση «μα που είναι η Πυροσβεστική;;;τάβλι παίζει;» μου γυρίζουν τα άντερα όπως η Σελήνη γύρω απο την Γη.

Το Βάστα απέχει 20Km απο την Μεγαλόπολη,κόντρα ανηφόρα.
Κατάφεραν και έφτασαν τα οχήματα σε χρόνο μηδέν στο χωριό.Αν υπολογίσουμε ότι έχουν τρελό φορτίο (ένα βυτιοφόρο φορτωμένο μερικούς τόνους νερού δεν το λες ταχύτατο όχημα),έκαναν άθλο.
Λειτούργησαν με επιχειρησιακό συγχρονισμό μπαλέτου.
Φέτος η Πυροσβεστική της Μεγαλόπολης δίνει ρεσιτάλ άμεσης και επιτυχούς επέμβασης.
Χρωστάμε ένα ευχαριστώ σ’αυτά τα παιδιά,με ή χωρίς φωτιά.
Κατά την δική μου αντίληψη είναι οι μοντέρνοι Ήρωες σε έναν ιδιαίτερο πόλεμο δίχως τέλος.
Ενάντια στα στοιχεία της φύσης και ενάντια στην *ασύμμετρη μαλακία μας (φαινόμενο που έζησα στις φωτιές του 2007).
*μια απο τις ασύμμετρες μαλακίες είναι και η περιέργια.
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το να βλέπεις δεκάδες βλάκες να κλείνουν τον δρόμο ή να εμποδίζουν την διεύλευση των Πυροσβεστικών,με τα αυτοκίνητα τους,για να παρακολουθήσουν το θεάμα.Δεν υπάρχει χειρότερη μαλακία,όταν οι άλλοι παλεύουν και οι βλάκες εκτός απο μπάστακες,να είναι και προκλητικοί,τραβόντας βίντεο με τα κινητά.
Δεν υπάρχει χειρότερη μαλακία που μετά στήνουν «καφενείο» και ζαλίζουν με καφενειακές αναλύσεις και οδηγίες,τον κάθε άτυχο αξιωματικό ή πυροσβέστη που θα βρεθεί μπροστά τους.