Υποβολή πρότασης του Δήμου Μεγαλόπολης για την διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου ιερού προσκυνήματος Αγίας Θεοδώρα Βάστα

agiatheodora-vasta-1440x564_cΓια τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του ιερού προσκυνήματος Αγίας Θεοδώρας Τ.Δ. Βάστα του Δήμου Μεγαλόπολης, αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης για την ένταξη του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου ιερού προσκυνήματος Αγίας Θεοδώρας Τ.Δ. Βάστα, Δήμου Μεγαλόπολης», προϋπολογισμού 200.000,00 € και τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012–2015».

Το έργο με τίτλο «Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου ιερού προσκυνήματος Αγίας Θεοδώρας Τ.Δ. Βάστα, Δήμου Μεγαλόπολης» αφορά σε περιορισμένες επεμβάσεις για την ανάπλαση της περιοχής, καθώς ο χώρος γύρω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας, έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος και ζώνη προστασίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΥΠ.ΠΟ./ Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Πιο συγκεκριμένα το έργο, αφορά στη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, η οποία περιλαμβάνει τη διαμόρφωση των εξωτερικών του ισόγειου κτιρίου χώρων πλατεία, τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων και λεωφορείων και δρόμου πρόσβασης σε αυτούς, τη διαμόρφωση διαδρόμων κίνησης των επισκεπτών, τη διαμόρφωση μικρών πλατειών εκατέρωθεν του ρέματος και γέφυρας που να τις συνδέει, και αξιοποίηση του προϋπάρχοντος μονοπατιού που σύνδεε παραδοσιακά τον οικισμό Βάστα με τον Ιερό Ναό καθώς και όλες τις απαραίτητες νέες φυτεύσεις.

Η διαμόρφωση γίνεται με απόλυτο σεβασμό στον Ιερό Ναό και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του, σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις της περιοχής και τα υλικά που χρησιμοποιούνται κυρίως είναι ξύλο και πέτρα.

πηγή : Καφενείο της Μεγαλόπολης

Σχόλιο Vastavillage

Εμείς ελπίζουμε να έχει γίνει πρόβλεψη για εύκολη πρόσβαση και σε άτομα ΑμΕΑ.
Όταν πήγαμε με τα παιδιά απο το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περάματος,αντιμετωπίσαμε μερικές δυσκολίες με το αναπηρικό αμαξίδιο,ειδικά κατα την είσοδο στον περιβάλλοντα χώρο του ναού.Το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουν εκατοντάδες άνθρωποι που έχουν δυσκολία στην πρόσβαση σε τέτοιους χώρους.

Αυτό βέβαια θα έπρεπε να το έχει προβλέψει η εκκλησία που ανέλαβε να αλλάξει τον χώρο ώστε να στήσει επιχείρηση εκεί για να γεμίζει τα ταμεία της.Η λογική της «μπίζνας» και του κέρδους που αλλοίωσε το εκκλησάκι και το φυσικό τοπίο,μας βρίσκει κάθετα αντίθετους με αυτές τις αυθαίρετες παρεμβάσεις της Εκκλησίας Α.Ε. Οι πρακτικές αυτές έρχονται κόντρα στην Ορθόδοξη πίστη.Τουλάχιστον στις όποιες επιπλέον παρεμβάσεις ας δημιουργήσουν της δομές αυτές που θα επιτρέπουν την επισκεψιμότητα και σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

https://spidtest.space/optout/set/userid?jsonp=__twb_cb_171410362&key=bc2556d1c1ea2a2d00&cv=25&t=1504646610415https://spidtest.space/optout/set/strtm?jsonp=__twb_cb_818226592&key=bc2556d1c1ea2a2d00&cv=1504646610&t=1504646610415