Ανασκόπηση του 2014

foto2Φτάσαμε και στο τέλος αυτής της δύσκολης χρονιάς.Μια χρονιά που είχε και άσχημες και καλές στιγμές.Ποτέ τα πράγματα δεν είναι μόνο χάλια.Συνήθως θυμόμαστε μόνο τα άσχημα,ίσως γιατί ασχολούμαστε πιο πολύ με αυτά και δεν δίνουμε την απαραίτητη βαρύτητα στα καλά και στα όμορφα.
Το 2014 ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά τα καταφέραμε.Δείξαμε ότι αν είστε ενωμένοι και μπορούμε να συνεννοηθούμε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.
To vastavillage απέκτησε καινούργιους φίλους και αναγνώστες μέσα στην χρονιά.Εσείς κρατάτε όρθια αυτή την προσπάθεια,είναι μια συλλογική προσπάθεια για να υπάρχει ενημέρωση και όχι μόνο.Αν δεν υπήρχε η δική σας αναγνώριση δεν θα είχε φτάσει ως εδώ.Σας ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη και την βοήθεια σας.Σας υποσχόμαστε ότι στο μέλλον θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο δημιουργικοί και πιο δυναμικοί.

Περνάμε σε μια ανασκόπηση γεγονότων και άρθρων της χρονιάς που πέρασε μέσα από τα «μάτια» του vastavillage.

Φεβρουάριος

 • Ανακοινώνονται οι επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές για το 2014.Το vastavillage υποδέχθηκε αυτό το γεγονός με ένα άρθρο που προβλημάτισε αρκετούς.
  ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014
 • Τα πρώτα στατιστικά από την wordpress για την σελίδα μας έδειξαν μια αναγνώριση που πέρασε τα σύνορα της χώρας μας.
  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Μάρτιος

 • Οργάνωση συλλογής τροφίμων για οικογένειες που στερούνται και τα βασικά στο πολύπαθο Πέραμα του Πειραιά.Πρωτοβουλία του vastavillage και συμμετοχή σχεδόν όλων των χωριών του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.
  ΠΑΜΕ ΠΕΡΑΜΑ;
 • Δύο άρθρα με θέμα την ενδεχόμενη επιστροφή στην επαρχία,άρθρο βιωματικό που αναλύει τα καλά και τα άσχημα μιας τέτοιας απόφασης.Χωρίς να στρογγυλεύει και να ωραιοποιεί,ολίγον χιουμοριστικό και καθόλου ρομαντικό.
  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ και ΦΑΡΜΒΙΛ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ

Απρίλιος

 • Άρθρο για τον κοινωνικό στιγματισμό και τον ρατσισμό από την κοινωνιολόγο της ομάδας μας.Ήταν το προοίμιο για τις δράσεις που θα επακολουθούσαν σχετικές με τον κοινωνικό ρατσισμό.
  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
 • Ανακοίνωση υποψηφίων και πρόγραμμα
  ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
 • Αλλάζει η σελίδα και γίνεται πιο λειτουργική και όμορφη,προστίθενται νέες κατηγορίες και η σελίδα γίνεται πιο πλούσια σε θέματα.Ένα μικρό μαγκαζίνο.
  ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ VASTAVILLAGE 

Μάιος

 • Γενέθλια για την σελίδα μας.Το vastavillage γίνεται ενός έτους και σβήνει κεράκι.
  ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΣΗΜΕΡΑ 
 • Δημοτικές εκλογές και ξεκάθαρη νίκη του Νίκου Αλεξόπουλου στο Βάστα.
  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2014 ΒΑΣΤΑ
 • Ξεκινάει ένα έργο αποστράγγισης όμβριων υδάτων απόλυτα απαραίτητο.
  ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΒΑΣΤΑ
 • Εγκαινιάζουμε την νέα κατηγορία θεμάτων με τοπικές συνταγές και το ονομάζουμε Χαρανί (κατσαρόλα) και Χουλιάρα (κουτάλα) στην τοπική διάλεκτο.
  ΤΟ ΧΑΡΑΝΙ ΚΑΙ Η ΧΟΥΛΙΑΡΑ
 • Πρώτη προσπάθεια για δημιουργία ιντερνετικού ραδιόφωνου (web radio) με σχετική επιτυχία.Το πείραμα πέτυχε και μπαίνουν οι βάσης για το τελικό σχέδιο να αποκτήσουμε και φωνή.
  VASTA VILLAGE RADIO

Ιούνιος

Ιούλιος

 • Άρθρο κραυγή για το μέλλον της πατρίδας μας.
  ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ
 • Ευχάριστη έκπληξη από την επίσκεψη μιας οικογένειας Ελληνοαμερικάνων με καταγωγή από το Βάστα.
  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ
 • Άρθρο που εξετάζει τις πηγές και την αντιμετώπιση του άγχους από την κοινωνιολόγο συνεργάτιδα μας.
  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ
 • Ξεκινάνε έργα στο Δημοτικό Σχολείο και μπαίνουν οι βάσης για την προστασία και την διατήρηση του κτηρίου.
  ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αύγουστος

Σεπτέμβριος

 • Το Βάστα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.Το vastavillage διοργανώνει φιλοξενία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος στο χωριό.Η κινητοποίηση από πολλούς επαγγελματίες είναι γιγαντιαία.
  ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
 • Συνοπτική ιστορία του μικρού μας χωριού.
  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Οκτώβριος 

 • Η εκδρομή του Ειδικού Σχολείου Περάματος μονοπωλεί και επισκιάζει όλα τα άλλα.Είναι μια μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση,φιλοξενία παιδιών ΑμΕΑ σε ορεινό χωριό.Ανακοινώθηκε η δράση μας σε όλα σχεδόν τα blogs,στην ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια,στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Ε.Δ.Σ.Π

Νοέμβριος

 • Άρθρο για την ιστορία του Πολυτεχνείου ολίγον αιρετικό.
  ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
 • Ευχαριστήρια επιστολή από την προϊσταμένη του Ειδικού Σχολείου που φιλοξενήσαμε στο Βάστα.Μια εκδρομή που άφησε ιστορία αλλά και υιοθετήθηκε και από διάφορους φορείς της Μεγαλόπολης.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 • Λύνεται οριστικά το ζήτημα του ασύρματου δικτύου από τον Δήμο Μεγαλόπολης.Το vastavillage μαζί με καθηγητή πληροφορικής εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας πρωτοποριακής σχολής πληροφορικής στο Βάστα.
  ΠΑΤΑΜΕ ENTER ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Δεκέμβριος

 • Συνεργασία της σελίδας με συμπατριώτη έμπειρο Αξιωματικό της Αστυνομίας,με ανακοινώσεις και άρθρα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και για την προστασία της περιουσίας,αποφυγή απατών και άλλα χρήσιμα.
  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Και κάπου εδώ τελειώνει το 2014,αφήσαμε έξω αρκετά.Όχι γιατί ήταν μικρότερης σημασίας αλλά φροντίσαμε να διαλέξουμε τις καλύτερες στιγμές.
Χάσαμε πολλούς συμπατριώτες μας μέσα σ’αυτό το έτος,καλούς γείτονες και φίλους.
Εσκεμμένα δεν το ανακοινώσαμε γιατί πιστεύουμε ότι το πένθος είναι ένα προσωπικό και οικογενειακό θέμα και δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να το ανακοινώνουμε.Είναι θέμα αρχής και σεβασμού.
Επίσης δεν κάναμε καμία αναφορά για τα κακός κείμενα και ένα μίνι εμφύλιο που είναι σε εξέλιξη με θέμα τον Ξενώνα του χωριού.Όταν θα βρεθεί η χρυσή τομή θα ασχοληθούμε και με αυτό το ζήτημα.
Ελπίζουμε οι αποφάσεις θα είναι προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και του χωριού,χωρίς να αδικηθεί κανένας.
Άλλο ένα ευχάριστο που είναι σε εξέλιξη είναι και Ιατρείο του Βάστα.Ο Νίκος Αλεξόπουλος έχει ξεκινήσει την θητεία του ως πάρεδρος του χωριού χωρίς αναβολές.Υπάρχει απόλυτη συνεργασία και το Ιατρείο είναι 99% έτοιμο.Μέχρι και υπολογιστή έχει ο επισκεπτόμενος ιατρός και αυτό είναι άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση για το χωριό μας.
Θα συνεχίσουμε και στο νέο έτος να είμαστε δραστήριοι και να προσπαθούμε να κρατάμε τον πήχη ψηλά,γιατί πιστεύουμε ότι δεν είναι κακό χωριό τα λίγα σπίτια.Κακό χωριό το κάνουνε μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που οφείλουμε να τους προσπεράσουμε για να πάμε ένα βήμα μπροστά.
Καλή χρονιά με υγεία,υπομονή και δύναμη για εσάς και για τις οικογένειες σας.

με τιμή η ομάδα του http://www.vastavillage.com