Δωρεά Φορητού Υπολογιστή στο Ε.Δ.Σ.Περάματος απο την Δόξα Μεγαλόπολης.

10154280_871199432897197_8337273499635587952_nΈναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή δώρισε η ομάδα της Δόξας Μεγαλόπολης στο ειδικό σχολείο Περάματος πριν λίγες ημέρες.

Κατή την διάρκεια της επίσκεψης στο Βάστα είχε γίνει μια πρώτη επικοινωνία και πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της ομάδας Νότης Βλασόγιαννης , μαζί με τον σύμβουλο Σάκη Δάρρα επισκέφτηκαν το σχολείο και παρέδωσαν τον υπολογιστή.

Από την μεριά τους οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του ειδικού σχολείου ευχαρίστησαν την ομάδα της Δόξας για την προσφορά τους εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση.

Θέμα: « Ευχαριστήρια επιστολή »

Αξιότιμοι κύριοι,
Ένα ευχαριστώ από καρδιάς εκ μέρους όλων των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος, του Προσωπικού και των γονέων των μαθητών, για την πλουσιοπάροχη προσφορά σας στο σχολείο μας. Στη πρώτη μας συνάντηση, στο χωριό Βάστα, εκφράσαμε την επιθυμία να εξασφαλίσουμε για τη σχολική μας μονάδα ένα φορητό υπολογιστή. Αμέσως απαντήσατε θετικά. Αλλά δεν φανταζόμασταν τότε ότι τόσο γρήγορα θα τον είχαμε στα χέρια μας. Η ευαισθησία σας στο συγκεκριμένο θέμα μας συγκίνησε βαθιά. Οι μαθητές της ανώτερης βαθμίδας χάρηκαν, γιατί θα έχουν πια σύνδεση στο διαδίκτυο καθότι ο φορητός υπολογιστής δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω ασύρματου δικτύου. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η χαρά του προσωπικού που θα μπορεί με τα νέα τεχνολογικά μέσα να κάνει πιο ελκυστικό το μάθημα.

Το να κάνεις έστω και ένα παιδί ευτυχισμένο, βγάζοντάς το από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και των προβλημάτων που δημιουργεί η κρίση, πιστεύουμε ότι είναι μεγάλο επίτευγμα και κέρδος ψυχής. Το χαμόγελό τους λέει πολύ περισσότερα από ένα απλό ευχαριστώ που βγαίνει από τα χείλη. Οι δικοί μας μαθητές μιλούν με τα μάτια και την καρδιά και αυτά δεν υποκρίνονται ποτέ.

Προσπαθούμε οι μαθητές μας να είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα παιδιά. Ο χορτασμένος από αγάπη δε θα βλάψει ποτέ κανέναν. Είναι πολλοί αυτοί που με τις πράξεις τους συμβάλλουν στην επιτυχία του έργου μας. Και εσείς ανήκετε σε αυτούς.
Είναι σημαντικό το καλό που κάνουμε να γίνεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, από κανάλια, κάμερες και προβολείς. Γι’ αυτό την προσφορά σας την εκτιμώ διπλά. Γιατί είχε αποκλειστικό σκοπό την προσφορά στα παιδιά και τίποτα άλλο.
Αν αναλογιστούμε ότι όλοι μας είμαστε εν δυνάμει άτομα με ειδικές ανάγκες και ότι στα πρώτα μας βήματα ήμασταν εξαρτημένοι από άλλους και μπορεί να κλείσουμε το τελευταίο κεφάλαιο της ζήσης μας εξαρτημένοι από άλλους, (κινούμενοι με δυσκολία και μη μπορώντας να αυτοεξυπηρετηθούμε), τότε θα καταλάβουμε ότι έχουμε όλοι δικαίωμα στην ευτυχία και είναι όμορφο που είμαστε διαφορετικοί.
Μπαίνοντας στο διαδίκτυο πληροφορηθήκαμε ότι ο ποδοσφαιρικός σας σύλλογος είναι η πιο ιστορική ομάδα της Μεγαλόπολης. Έχει κατακτήσει 8 πρωταθλήματα και 8 κύπελλα της Ε.Π.Σ. Αρκαδίας και έχει αγωνιστεί αρκετές σεζόν στη Γ΄ Εθνική ερασιτεχνική και στη Δ΄ Εθνική. Είδαμε και το σήμα της ομάδας. Ευχόμαστε η ΔΟΞΑ να έχει πάντα δόξες και νίκες και οι ήττες να γίνονται κίνητρο για περισσότερη αγωνιστικότητα και προπόνηση.

Τις θερμότερες ευχές μας για υγεία, χαρά και ευτυχία σε σας και τις οικογένειές σας.
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα. Το νέο έτος να σας επιφυλάσσει μόνο ευχάριστες στιγμές και πολλές νίκες.
Με εκτίμηση και σεβασμό εκ μέρους του Ειδικού Δ.Σ. Περάματος

πηγή: Καφενείο της Μεγαλόπολης

Σχόλιο vastavillage

Το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι που μας βοήθησαν για την απόλυτη επιτυχία της εκδρομής του Ειδικιού Δημοτικού Σχολείου Περάματος,κατά κάποιο τρόπο «υιοθέτησαν» το σχολείο και τα παιδιά.Όχι με κούφιες υποσχέσεις αλλά με έργο.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν ούτε διαφήμηση,ούτε λειτουργουν για να φτιάξουν το προφίλ τους,γι’αυτό και δεν ζήτησαν ούτε υπονόησαν ότι χρειάζονται προβολή.
Αυτό σημαίνει ήθος,αξιοπρέπεια,μετριοφροσύνη,σπάνιες αρετές για τις εποχές μας.Αυτό μας δείχνει ότι δεν σάπισαν όλα,ότι το ελληνικό φιλότιμο σιγοκαίει στις καρδιές των ανθρώπων.Όσο υπάρχουν ανθρώποι όπως οι άνθρωποι της Δόξας,τόσο θα υπάρχει και ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο,πιο ανθρώπινο και πιο δίκαιο.