Συμβουλές για ασφάλεια στο διαδύκτιο

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΔΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ…Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝIA ΑΓΓΕΛΩΝ

1. Ποτέ δεν δiνουμε την ΠΛΗΡΗ Ημερομηνία Γέννησης (δική σας ή κάποιου μέλους της οικογένειάς σας)

Σε όλους αρέσουν οι ευχές τα γενέθλια από τους φίλους μας στο Facebook. Θα μας κάνει να αισθανόμαστε καλά γνωρίζοντας ότι κάποιοι μας σκέφτηκαν και αφιέρωσαν μερικά δευτερόλεπτα να μας αφιερώσουν μια ευχή. Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με αυτούς που σας αγαπούν και σας σκέφτονται προσφέρεται σε κακόβουλους χρήστες την πλήρη ημερομηνία της γέννησης σας. Γνωρίζετε που μπορούν να την χρησιμοποιήσουν? Θα είναι πολύ καλύτερο να μην δώσετε την ημερομηνία, αλλά αν πρέπει, τουλάχιστον MHN φανερώσετε το ΕΤΟΣ γέννησης. Οι πραγματικοί φίλοι σας γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες έτσι κι αλλιώς

2. Την τρέχουσα τοποθεσία σας

Υπάρχουν πολλοί που χρησιμοποιούν πάρα πολύ την λειτουργία tagging τοποθεσίας στο Facebοok. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους άλλους να γνωρίζουν που είμαστε. Είσαστε ας πούμε σε διακοπές και όχι στο σπίτι σας. Αν οι κλέφτες γνωρίζουν το μέρος, ξέρουν ακριβώς και πόσο χρόνο έχουν για να σας κλέψουν. Μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας OTAN φτάσετε στο σπίτι ή να στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα στους φίλους σας για να τους κάνετε να ζηλέψουν.

3. Μην ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας με tag τα ονόματα τους

Αγαπάτε τα παιδιά σας. Κάνετε τα πάντα για να τους κρατήσετε ασφαλή, αλλά ανεβάζετε εκατοντάδες tagged φωτογραφίες και βίντεο με τα παιδιά σας στο Facebook, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πιθανώς 9 από 10 γονείς έχουν δημοσιεύσει το όνομα του παιδιού τους, την ΑΚΡΙΒΗ ημερομηνία και ώρα της γέννησης του, όταν ήταν στο νοσοκομείο η και μετα. Υπάρχουν τέρατα..απατεωνες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όνομα του παιδιού σας, ονόματα συγγενών και φίλων σας για να οικοδομήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί η τους ηλικιωμενους κατα κανονα συγγενεις και να τους πείσουν ότι δεν είναι ξένοι.

Στα πλαίσια συνεργασίας,με τον φίλο και συμπατριώτη μας που υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ,θα φιλοξενούμε στην σελίδα μας οδηγίες και συμβουλές για την ατομική και οικογενειακή μας προστασία.
Πολλές από τις συμβουλές που θα διαβάσουμε στο μέλλον ίσως μας φανούν αυτονόητες αλλά η εμπειρία και η στατιστική δείχνουν ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο,ακόμα και το πιο απλό.Οπότε δίνουμε την απαραίτητη προσοχή για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.
Για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρουμε το όνομα του συνεργάτη μας.

 

 

One thought on “Συμβουλές για ασφάλεια στο διαδύκτιο

  1. Παράθεμα: Ανασκόπηση του 2014 | vast@ village

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.