Καταχνιά

«Ήρθα να μιλήσω στους άνδρες και τις γυναίκες της αστυνομίας με την ευχή η ελληνική κοινωνία να είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα αρκετά ώριμη έτσι ώστε να μην χρειάζεται η Ελληνική Αστυνομία για να γιορτάζουμε την γιορτή του Πολυτεχνείου».
Δηλώσεις Υπουργού Προ.Πο – Β.Κικίλια (πρώην καλαθοσφαιριστής).

Με τρομάζει αυτή η λογική.Πρώτα απ’όλα θεωρεί την ελληνική κοινωνία «ανώριμη» και την αντιλαμβάνεται σαν παιδάκι που χρειάζεται νουθεσία,με ξύλο!
Θεωρεί τον εαυτό του ώριμο και «πατέρα» της ελληνικής κοινωνίας ώστε να κρίνει ως ανώριμους εμάς;
Αν ο κύριος Κικίλιας πιστεύει ότι τους «ανώριμους» πρέπει να τους δέρνεις,τότε ας ξεκινήσει με αυτομαστίγωμα.Επίσης να υπενθυμήσουμε στον κύριο υπουργό ότι δεν γιορτάζουμε κανένα Πολυτεχνείο,δεν είναι γιορτή αλλά επέτειος.Ημέρα μνήμης για τους νεκρούς.για τους βασανισμένους,για τους «ανώριμους» εκείνης της εποχής.
Γιατί και με την λογική της Χούντας,ανώριμη ήταν η κοινωνία και τότε,την έβαλε σε «γύψο» και «επι της χειρουργικής κλήνης».
Να υπενθυμίσουμε στον κύριο υπουργό,ότι αυτός ο ανώριμος λαός,αυτή η ανώριμη κοινωνία,έχει ποτίσει με πάρα πολύ αίμα αυτό το χώμα που ξεπουλάει ελαφρά την καρδία η κυβέρνηση που υπηρετεί.
Επί της ευκαιρίας να του θυμίσουμε και ένα τραγούδι που το έφτιαξαν κάτι ανώριμοι,όπως ο Βίρβος,ο Λεοντής,ο Σ.Καζαντζίδης.
Μπορεί να είμαστε ανώριμοι και ηλίθιοι αλλά γνωρίζουμε κάτι ψηλά απο ιστορία «κύριε» υπουργέ.

Κώστας Βίρβος.Το 1943 περνάει στις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης ως μέλος του ΕΑΜ.Τον Μάρτη του ’44 συλλαμβάνεται από τους Γερμανούς και βασανίζεται, γιατί έγραφε συνθήματα στους τοίχους.Στο κελί γράφει την Καταχνιά.Ο Λεοντής το μελοποιεί και ερμηνεύουν Σ.Καζαντζίδης και Μαρινέλλα αυτό τον ιστορικό δίσκο το 1964.