ΌΧΙ στον ρατσισμό

DSC_0302Η εκδρομή πέτυχε απόλυτα και στον σχεδιασμό, οργάνωση και στους αντικειμενικούς σκοπούς της, που ήταν, ότι ακόμη και μία χούφτα άνθρωποι ενωμένοι σε έναν κοινό στόχο, μπορούν και συνδράμουν, στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους. Πολλοί από τους ανθρώπους της Μεγαλόπολης που έδωσαν  το παρόν στην προσπάθεια δήλωσαν το ίδιο μαχητικοί και για το μέλλον.

Οι Βασταίοι πραγματικά ήταν εξαιρετικοί, αγκάλιασαν όλους τους φιλοξενούμενους και τους αξίζουν τα μέγιστα συγχαρητήρια. Το πρόγραμμα πήγε κατ’ευχήν έκανε και εξαιρετικό καιρό.Τα συμπεράσματα πολλά. Πρώτα απ’όλα κάναμε καλούς φίλους. Αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι και μια δασκάλα, την κα Ματίνα, που πραγματικά είναι ΗΡΩΙΔΑ.

Το Σχολείο τους όμως έχει πάρα πολλά προβλήματα, εμείς κατά κάποιο τρόπο το υιοθετήσαμε.Παράδειγμα δεν έχουν μεταφορικό μέσο για τα παιδιά αυτά, με αποτέλεσμα οι γονείς να πρέπει να κουβαλάνε στην κυριολεξία τα ανάπηρα παιδιά με όποιο τρόπο ακόμα και με τα πόδια, στο σχολείο.

Το χωριό με αυτή την κίνηση αγάπης και ελπίδας, κατάφερε να φέρει στην δημοσιότητα το ίδιο το σχολείο και φυσικά το χωριό μας ως χώρο γενικότερα.Δημιούργησε τον προβληματισμό στους τοπικούς άρχοντες για δημιουργία δομών για ΑμΕΑ στην Μεγαλόπολη και πέρασε το μήνυμα στους ανθρώπους που έχουν αυτά τα προβλήματα στην περιοχή, ότι η αναπηρία δεν είναι ντροπή.

Το Βάστα ζει στιγμές δόξας και τιμής, όπου και αν γυρίσω ακούω τα καλύτερα λόγια για το χωριό.

Tο mail του σχολείου είναι mail@dim-eid-peram.gr , το διαχειρίζεται η κυρία Σταματική Παυλάκη, δασκάλα και διευθύντρια του σχολείου.

 

Ιωάννης Φιλιππούσης / Ioannis Filippoussis

Τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 27910 81384 και κινητό 6984093380