Εκτός Δικτύου

Αγαπητοί αναγνώστες

Όπως σας έχουμε πει και γνωρίζετε,για να έχουμε αυτό το περιβόητο internet στο απόκρημνο χωριό μας χρειάστηκε μια ολόκληρη εγκατάσταση μικρών κεραιών στο βουνό.Οι τεχνικές δυσκολίες πολλές,ο εξοπλισμός ερασιτεχνικός και το όλο εγχείρημα βασίστηκε στο μεράκι μερικών ανθρώπων,ειδικά στην συντήρηση του και την επισκευή του από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.Τα καταφέραμε να το έχουμε θωρακίσει μετά από πολλές περιπέτειες,ώστε να παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ σύνδεση σε πολλά χωριά της περιοχής.

Τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε όμως ένα άλλο πρόβλημα που μας ξεπερνά και αυτό είναι της ηλεκτροδότησης των κεραιών.Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο βουνό.Την ηλεκτρική σύνδεση την είχε αναλάβει ο Δήμος οπότε για άγνωστο προς εμάς λόγο έγινε η διακοπή. Μέχρι να λυθεί αυτό το πρόβλημα μεταξύ Δήμου και ΔΕΗ δεν θα έχουμε δίκτυο.

Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2014, η έννοια μοντέρνο κράτος είναι επιστημονική φαντασία.Ελπίζουμε στην γρήγορη λύση του προβλήματος για να επανέλθει αυτό το σπουδαίο αγαθό για τα χωριά μας.

Το internet είναι η μόνη πύλη προς το έξω κόσμο για μας, το έχουμε κάνει κοινωνικό γι’αυτό και δουλεύουμε εθελοντικά γι’αυτό το σκοπό.