Δημοτικό ιατρείο και γραφείο

big-Anger_by_ravenousbeast

Τα δημόσια κτήρια ανήκουν στους κατοίκους του χωριού.

Πριν ένα χρόνο μας έκαναν μια δωρεά έναν υπολογιστή και έναν εκτυπωτή μεγέθους Α3 με σκοπό αυτός ο εξοπλισμός να συντηρηθεί,να επισκευαστεί και να γίνει λειτουργικός.Στην πορεία εξασφαλίσαμε και άλλο εξοπλισμό που ήταν παρκαρισμένος και άχρηστος αλλα πάρα πολύ χρήσιμος για τις ανάγκες των συγχωριανών.Μέχρι και για φωτοτυπικό μηχάνημα είχαμε προσφορά.

Το γραφείο είναι κλειστό όπως και το ιατρείο. Απαιτήσαμε να ανοίξουν γιατί είναι δημόσιοι χώροι και ανήκουν στους Βασταίους,γιατί είναι ΦΟΡΟΛΟΓΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ όπως όλοι.Στην αρχή ακούσαμε την απάντηση στην απορία μας γιατί είναι κλειστά,ότι είχαν χάσει τα κλειδιά.Η πάρεδρος κυρία Γεωργία Κατσιώλη είχε χάσει τα κλειδιά και φυσικά γέλασαν και τα δέντρα με την δικαιολογία αυτή.

Μετά τον ντόρο,οι κλειδαριές αλλάχτηκαν αλλά πάλι κλειστά έμειναν τα γραφεία τα οποία οφείλουμε να ενημερώσουμε οτι είναι χώροι σε άριστη κατάσταση.
Το σχέδιο μας ήταν να εξοπλίσουμε με δωρεές το κοινοτικό γραφείο ώστε εργασίες που χρειάζονται υπολογιστή,φαξ,φωτοτυπίες κτλ να γίνονται άμεσα απο το χωριό χωρίς να υπάρχει η ανάγκη να τρέχουμε στην Μεγαλόπολη.Φυσικά θα υπήρχε και internet που θα το καλύπταμε απο τον Ξενώνα.

Εκεί πέφτει η δεύτερη δικαιολογία,ότι θα μπουν και θα τα σπάσουν και θα κάνουν ζημιές.Αλήθεια πότε έγιναν βανδαλισμοί στο Βάστα και δεν το πήραμε χαμπάρι;;;Ποιος θα τους κάνει;;Εμείς που θα δώσουμε τον εξοπλισμό και θα το χειριζόμαστε;;;Δεν είμαστε ούτε βλάκες,ούτε ηλίθιοι για να καταστρέψουμε κάτι που μας ανήκει.Αυτά υπάρχουν ως δικαιολογία μόνο στην φαντασία των παρέδρων.

Το ιατρείο,άλλη πληγή.Ένας άριστος χώρος μοντέρνος.Ο γιατρός εξετάζει στο καφενείο,όποτε έχουμε γιατρό φυσικά.Καλά διαβάσατε εν έτη 2014 ο γιατρός εξετάζει στο καφενείο! Μιλάμε για την βασικότερη ουσία του πολιτισμού,την υγεία και την εχεμύθεια γύρω απο ζητήματα υγείας.Έστω και για απλή εξέταση.Αν νιώσω ένα πόνο στο στήθος πρέπει να πάω καφενείο όταν θα έρθει ο γιατρός και να γδυθώ μπροστά στην κάθε γριά και κάθε γέρο.Το αναφέρουμε και αυτό στην κυρία πάρεδρο και πέρνουμε την αποστομοτική απάντηση ότι οι γέροι δεν μπορούν να πάνε στο ιατρείο!!!! Δηλαδή το δούλεμα πάει σύννεφο.Το ιατρείο με εντολή ιατρού θα μπορούσε να είναι σταθμός πρώτων βοηθειών,εδώ που είμαστε 20Km μακριά απο την Μεγ/πολη,πάνω στην κορφή του βουνού,είναι πανεύκολο να πάθεις κάτι.Από το να σε τσιμπήσει σφίγγα μέχρι να πεθάνεις για αστείο λόγο.

Τα αναφέρουμε,τα γράφουμε,έχει μαλιάσει η γλώσσα μας αλλά μάλλον το Βάστα έχει γίνει τσιφλίκι μερικών.Οι δικαιολογίες είναι ανυπόστατες γιατί και ο ίδιος ο Δήμαρχος (που είναι και γιατρός) όταν του τα αναφέραμε έφριξε! Απο 1η Σεπτέμβρη που θα ορκιστεί η καινούργια Δημοτική Αρχή θα είμαστε πιο σκληροί,απο αυτό εδώ το βήμα δεν θα υπάρχουν στρογγυλέματα στις ειδήσεις.Αυτά τελειώνουν όπως και η υπομονή.

Η εμμονή να κρατάνε κάποιοι ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ χώρους κλειστούς στους ντόπιους με δικαιολογίες που ούτε παιδάκι δεν τις λέει,εκτός απο προκλητική μας δημιουργεί και δεύτερες σκέψεις.Εμείς θα συνεχίσουμε να «ενοχλούμε» και να τα λέμε έξω απο τα δόντια,γιατί τουλάχιστον μερικά πράγματα είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου,γιατί και εμείς φορολογούμενοι πολίτες είμαστε και έχουμε τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με όλους.Απαιτούμε και ίση αντιμετώπιση.Το Βάστα είναι ένα πολύ μικρό ορεινό χωριό με 30 κατοίκους τρίτης ηλικίας και ελάχιστους νέους.

Στο χωριό ζούνε άνθρωποι και οχι ανθρωποειδή,γι’αυτό φωνάζουμε και λέμε ότι το χωριό δεν υπάρχει μόνο 6 με 15 Αυγούστου στα πανηγύρια.

 

2 thoughts on “Δημοτικό ιατρείο και γραφείο

  1. Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν εν έτη 2014 όπως είπε και ο αρθρογράφος. Εμείς πάντως πολύ χαιρόμαστε που το Βάστα απέκτησε φωνή, φωνή που δεν μπορεί να διαστρευλωθεί και να συκοφαντηθεί, (όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα), επειδή φωνάζει για τα αυτονόητα. Τωρα ο καθένας θα μαθαίνει, θα ξέρει, θα γνωρίζει, και θα μπορεί να πράξει ανάλογα προκειμένου να δημιουργηθούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους.

  2. Το vastavillage δημιουργήθηκε γι’αυτό ακριβώς τον λόγο,για την ανάγκη πολυφωνικότητας.Δική σας είναι η σελίδα,όλων εμάς και δεν έχει ιδιοκτήτη.Γι’αυτό το λόγο και έχει αναγνώστες απ’ολο τον κόσμο.Γιατί τα οράματα μας είναι κοινά για όλους,δεν είμαστε ένα κλειστό κλαμπ για λίγους.
    Επίσης,έπρεπε να μπει ένα τέλος στην ενημέρωση «καφενείου» και φημολογίας.Γιατί πρέπει να σταματήσει αυτή η τακτική να βαπτίζουμε το λάχανο,κρέας.Να ακουστούν όλες οι απόψεις,άσχετα αν διαφωνούμε ή όχι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s