Καραμελωμένα φρούτα με γιαούρτι

020Το καλοκαίρι ειδικά μετά απο την μεσημεριανή σιέστα σε πιάνουν υπογλυκαιμικές λιγούρες;

Συνήθως δεν υπάρχει κάτι για να «βάλεις στο στόμα σου»;

 

Σας παρουσιάζουμε κάτι πανεύκολο,γρήγορο και εντυπωσιακό.Θα χρειαστούμε φρούτα,γιαούρτι και λίγο φαντασία.Δροσερό και οικονομικό γιατί και η φτώχεια θέλει καλοπέραση.Καλή μας όρεξη.

Υλικά για 4 άτομα :

  • 2 κ.σ. ζάχαρη (λευκή ή μαύρη)
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 1 κ.σ μέλι
  • φρούτα

Παρασκευή :

Πέρνουμε ένα αντικολητικό τηγάνι και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός των φρούτων.Τα φρούτα τα κόβουμε κυδωνάτα ή κυβάκια,ανάλογα τα γούστα σας (εικ.1)

014

εικόνα 1

 

Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν στο τηγάνι και να γίνουν μια παχύρευστη σάλτσα (εικ. 2).

016

εικόνα 2

Ρίχνουμε τα φρούτα στο τηγάνι και τα σιγοβράζουμε πάντα σε χαμηλή φωτιά.Ελέγχουμε ώστε να μην γίνουν κομπόστα.Τα κρατάμε 2-3 λεπτά και τα γυρίζουμε.Το πόσο μαλακό το θέλουμε το φρούτο είναι σχετικό με το γούστο του καθενός. (εικ. 3)

017

εικόνα 3

Βγάζουμε απο την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν το σερβίρουμε με το γιαούρτι.Η όλη διαδικασία δεν ξεπερνάει τα 10 λεπτά και έχει περιθώρια για πολύ πειραματισμό.Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο κανέλλα. (εικ. 4-5)

018

εικόνα 4

020

εικόνα 5

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s