Μπουκουβάλα

Inaltarea DomnuluiΑνάληψη σύμφωνα με την χριστιανική θρησκεία ονομάζεται η άνοδος του Χριστού στους ουρανούς, σαράντα μέρες μετά την ανάσταση. Η ανάληψη αποτελεί σημαντική γιορτή του χριστιανισμού.

Σαράντα ημέρες πέρασαν από την Ανάσταση ώς την Ανάληψη του Χριστού. H Πέμπτη της Αναλήψεως είναι η ημέρα που ψάλλεται για τελευταία φορά το «Χριστός Ανέστη» στην Εκκλησία. Είναι ο κύκλος του Πάσχα που κλείνει.

Οι νοικοκυρές είχαν ως έθιμο να φτιάχνουν μια ιδιαίτερη πίτα σήμερα της Αναλήψεως,την Μπουκουβάλα.

 

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑDSC04191

ΥΛΙΚΑ

  • Σταρένιο αλεύρι
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη
  • Βούτυρο για το τσιγάρισμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  • Βράζουμε νερό σε μία κατσαρόλα με λίγο αλάτι.
  • Κατόπιν ρίχνουμε σταρένιο αλεύρι σιγά σιγά στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί όσο μπορούμε πιο μεγάλο για να γίνει λεπτή η μπουκουβάλα.
  • Την ψήνουμε πολύ καλά περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς .
  • Όταν ψηθεί την κόβουμε σε μπουκιές και την τσιγαρίζουμε σε καλό βούτυρο.
  • Μετά το τσιγάρισμα και όσο είναι ζεστή την πασπαλίζουμε με ζάχαρη

2 thoughts on “Μπουκουβάλα

  1. Τι μου θύμισες τώρα… Μικρά παιδάκια γυρνώντας από το σχολείο κάθε χρόνο της Αναλήψεως μας περίμενε η κυρα Βάσω έξω από το καφενείο με ένα πιάτο Μπουκουβάλα…

  2. Η μπουκουβάλα που βλέπεις στην φωτό,όπως και η συνταγή απο που είναι;;Μα φυσικά απο το καφενείο της κυρά Βάσως!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.