Επιστροφή στο Χωριό

κατάλογος1

Τά γάρ κα­λά ἔρ­γα κό­πῳ κτῶ­νται καί πό­νῳ κα­τορ­θοῦ­νται

 

Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην αρχή υπήρξε ένα πάγωμα και αιφνιδιασμός. Άλλοι το περίμεναν και άλλοι απλά έλπιζαν ότι δεν θα έρθει ή δεν θα είναι τέτοιας έντασης .Όταν άρχισαν τα πρώτα σημάδια βίαιης αλλαγής και προσαρμογής στα νέα δεδομένα τότε αυτόματα ξεκίνησε και η φιλολογία για επιστροφή στα χωριά και στην επαρχία. Αλήθεια είναι η επαρχία έτοιμη να δεχθεί ένα κύμα επιστροφής ανθρώπων από την πόλη; Υπάρχουν οι υποδομές; Σαφέστατα η απάντηση είναι όχι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες στην επαρχία. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ότι υπάρχει άγνοια γύρω από την διαβίωση στο χωριό .Το είχαμε μάθει μόνο με την ιδιότητα του τουρίστα. Το χωριό δεν είναι όμως ένα πανηγύρι και μια σούβλα το Πάσχα. Δεν είναι μόνο καλοπέραση και πάνω απ’ όλα δεν είναι το «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» ή όπως παρουσιάζουν την επαρχία ο κινηματογράφος και οι διαφημίσεις. Είναι δύσκολη η διαβίωση και σκληρή, υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσεις και καταστάσεις που πρέπει να συνηθίσεις. Αυτό όμως και το νόημα της ζωής, ο συνεχής αγώνας και προσπάθεια για το αύριο. Είναι μια περιπέτεια που σε αναζωογονεί, σε κάνει να αισθάνεσαι άνθρωπος και όχι απλά ένας καταναλωτής, σε κάνει δημιουργικό και σου δίνει νέους ορίζοντες.

Για του λόγου το αληθές δεν θα γράψω προσωπικές εμπειρίες για την διαβίωση μου στο χωριό εδώ και τέσσερα χρόνια αλλά θα παραθέσω την δραστηριότητα ενός άλλου ανθρώπου που είχε μια εντελώς διαφορετική ζωή με την οικογένεια του προ κρίσης και αντί να καταθέσει τα «όπλα» διάλεξε τον δρόμο της επιστροφής στο βουνό και πέτυχε.Να υπογραμμίσω ότι η λέξη «επιτυχία» δεν έχει την γιάπικη έννοια δηλαδή χρήμα,εξουσία και δόξα αλλά την έννοια της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας.

Ο Γιώργος Κυριαζής μαζί με την οικογένεια του το 2011 ξεκίνησε να δημιουργήσει μια μικρή φάρμα και παράγει ζωικά προιόντα σε μικρές ποσότητες,βιολογικά και αγνά.Τα προιόντα τους δεν διακινούνται με μεσάζοντες και με τον συνήθη τρόπο αλλά χέρι-χέρι σε φίλους και γνωστούς.Έτσι εξασφαλίζει μια σχέση φιλική και όχι μια πελατειακή σχέση,οπότε και το προιόν είναι εξαιρετικό και απίστευτα ποιοτικό.
Μια επίσκεψη στην ιστιοσελίδα που έχει η φάρμα θα σας δώσει τις κατάλληλες πληροφορίες και που ξέρετε ίσως και το ερέθισμα να αφήσετε την πόλη.

http://farmakyriazi.wordpress.com/

Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί του χρησιμοποιεί το mail kiriazisgeorge@yahoo.gr