Μας δουλεύουν;

κατάλογοςΑυτό το θέμα με το νερό πέρασε λίγο στο ντούκου που λέμε και τελικά μας τα φόρτωσαν τα ρολόγια.Ήρθε η ώρα να το αναλύσουμε λίγο με στοιχεία και όχι με ράδιο αρβύλα καφενείου, ώστε να γίνει κατανοητό ότι εδώ κοροϊδευόμαστε άγρια σ’αυτό το χωριό.Το θεωρώ τουλάχιστον πρόστυχο να υπάρχει τόσος μεγάλος εμπεγμός και να καλύπτονται όλα.Υπάρχουν κενά,απορίες και ερωτηματικά.Θα τα πούμε όλα γιατί εδώ μιλάμε για τις τσέπες μας.

Δεν μπορεί κάποιοι να παίζουν ούτε με το μέλλον του τόπου,ούτε να μας χτυπάνε πισώπλατα στην τσέπη μας.Πόσο μάλλον όταν αύριο αυτοί οι κύριοι θα μας ζητήσουν και την ψήφο μας και θα παρουσιάζονται ως υπερΒασταίοι και ως οι μόνοι που αγαπάνε τον τόπο τους,άσχετα αν δεν ζουν εδώ και κάνουν κουμάντο απ’ το τηλέφωνο.

Ίσως και το τονίζω το ίσως να υπάρχουν μικροσυμφέροντα και «εργολαβίες» που να ξεκινάνε απο το Δημαρχείο,ίσως να εξαργυρώνονται πολιτικές επιταγές σε κάποιους.Αυτό θα το κρίνει ο καθένας.

Ξεκινάμε με τα βασικά αποσπάσματα απο τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλείου Μεγαλόπολης.Στο τέλος του άρθρου θα σας παραθέσω το link απο την Διαύγεια για να διαβάσετε ολόκληρο το Πρακτικό.Κάνετε κλικ στις φωτογραφίες για να μεγενθυθούν.

Εδώ μας λέει το έγραφο ότι το συμβούλιο έγινε στις 8 Φεβρουαρίου του 2012!!!

Screenshot_1Παρευρέθηκαν 37 πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων και η πάντα απούσα κυρία Κατσιώλη Γεωργία,ακόμα και σε ένα τόσο σημαντικό για το χωριό ζήτημα.

Screenshot_3

Εδώ να σημειώσουμε μερικά σημαντικά για την ύδρευση του χωριού μας που όλοι γνωρίζετε.

Κατ’ αρχήν η άντληση του νερού γίνεται με φυσική ροή και όχι με ηλεκτρικές αντλίες αρα αυτόματα δεν είμαστε στην ίδια μοίρα με χωριά που χρειάζονται ηλεκτρικό αντλιοστάσιο,οπότε δεν γίνεται να έχουμε και τα ίδια τέλη.

Σαν κοινότητα το νερό ήταν δωρεάν και μετά έγινε 40 ευρώ το χρόνο όταν πέρσι ξαφνικά έγινε 100 αλλα με εκβιασμό που ήταν ή πληρώνεις 100 ευρώ ή βάζεις ρολόϊ.Επικράτησε σύγχηση καθώς η εντολή της κ. Κατσιώλη ήταν να μην πληρωθεί κανένας λογαριασμός.

Screenshot_5Screenshot_6

Εδώ υπάρχουν δύο πιθανές περιπτώσεις.Η πρώτη είναι ότι η πρόεδρος του χωριού μας είχε μεσάνυχτα για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οπότε αιφνιδιάστικε και η ίδια.Η δεύτερη είναι ότι γνώριζε με κάποιο τρόπο την απόφαση και απλά δεν ενημέρωσε το χωριό.Απαράδεκτα και οι δύο εκδοχές.

Στο μπαλκόνι του ξενώνα μαζευτήκαμε σχεδόν όλο το χωριό και επι της ευκαιρίας,για να μια ενημέρωση για το Παρράσιο Πάρκο που θα έκανε ο κύριος Φώτης Ζωης,συζητήσαμε και μαζέψαμε υπογραφές για το ζήτημα του νερού,αρνητικές φυσικά και θα είχαμε και εξώδικο προς τον Δήμο.Απλά ο Δήμος μας απέστειλε την απόφαση του που είχε παρθεί τότε τον Φλεβάρη του 2012 και πολύ απλά γίναμε ρεζίλι των σκυλιών.Σε διαμαρτυρίες μας η απάντηση ήταν οτι ο Δήμος δεν ενημερώνει την κυρία Κατσιώλη για το πότε θα έχει συμβούλιο.Εκτός ότι δεν ισχύει αυτό,γιατί ο Δήμος δεν κάνει διακρίσεις και ενημερώνει τους πάντες,είναι και φθηνή δικαιολογία και εντελώς άστοχη δικαιολογία,να κατηγορείς την παράταξη που σε έκανε πρόεδρο του χωριού!!!Πραγματικά μοναδική περίπτωση,η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Screenshot_7

Εύλογες απορίες τώρα.

Γιατί έγινε δημόσια διαβούλευση και μαζεύτικαν υπογραφές διαμαρτυρίας και γιατί έγινε εξώδικο στον Δήμο ενώ υπήρχε ψηφισμένη απόφαση απο το Συμβούλιο σχεδόν ένα χρόνο πριν;

Γιατί η κυρία Κατσιώλη ,ενώ γνώριζε την απόφαση δεν το ανέφερε στην διαβούλευση των Βασταίων και μας άφησαν να πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να ασκήσουμε βέτο στην απόφαση του δημαρχείου;

Πόσα χρήματα έχει σπαταλήσει ο Δήμος για το Βάστα για λόγους «συντήρησης δικτύου» και γιατί δεν μας στέλνει τα παραστατικά των εξόδων του για το Βάστα για να δούμε τελικά πόσο «κοστίζει» το Βάστα στην Μεγαλόπολη;

Αν το καλοκαίρι το χωριό ξεμείνει απο νερό θα φροντίσει ο Δήμος να μας εξυπηρετήσει απρόσκοπτα με νερό;

Οι δικαιολογίες ότι κάποιοι,χωρίς να κατονομάζονται,κάνουν ζημιά στο χωριό γιατί  σπαταλάνε το νερό στους κήπους τους και ξεμένουμε απο νερό,ενώ με τα ρολόγια θα σταματήσει αυτή η σπατάλη ή ότι θα μας έρχετε πιο φθηνά,είναι άτοπες και άστοχες.

Δεν λέμε να μην υπάρχει μια χρέωση αλλα αυτή να γίνει κατόπιν διαβούλευσης,γιατί οι ανάγκες απο χωριό σε χωριό είναι εντελώς διαφορετικές και να ληφθούν όλες οι κατα τόπους ιδιαιτερότητες.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Το θέμα αυτό έγινε λάστιχο και έπεσε πολύ προπαγάνδα και παραπληροφόρηση.Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν απλή ανικανότητα  και δεν υπήρχε δόλος ή σκοπιμότητα.Όπως και ότι το κοινοτικό γραφείο παραμένει κλειστό,το ιατρείο επίσης παραμένει κλειστό,ενώ υπάρχει σύνδεση internet που χρειάζετε ο γιατρός για την συνταγογράφηση,υπάρχουν επίσης και προσφορές για το γραφείο (υπολογιστής,φαξ,φωτοτυπικο).Εδώ η δικαιολογία ήταν ότι είχαν χάσει τα κλειδιά και μετά απο πολύ πίεση,η επόμενη δικαιολογία ήταν ο φόβος περί καταστροφής των γραφείων,ποιούς φοβούνται άραγε;;;

Κάποιοι έχουν τοποθετήσει ρολόγια,κάποιοι πλήρωσαν με την προυπόθεση ότι ο δήμος θα αναλάβει την τοποθέτηση του ρολογιού (ακόμα δεν έχει γίνει) και ο εκβιασμός είναι ότι όποιος δεν πληρώσει τα 100 ευρώ θα περάσουν στην Εφορία!!!! Κανένας συντονισμός,καμία σοβαρότητα,όλα άναρχα και στο ποδάρι κατα την γνωστή ελληνικότατη τακτική,το χρήμα να πέφτει στα ταμεία.

Εκλογές πλησιάζουν και το πιο επικίνδυνο πράγμα είναι η ανικανότητα κάποιων που θέλουν να κάνουν τους ηγέτες χωρίς να μπορούν και με μόνο εφόδιο την παραπληροφόρηση.Καλές οι καρέκλες αλλά αυτή την φορά δεν θα χαριστούμε σε κανένα και δεν θα επιτρέψουμε να παίζονται παιχνίδια πίσω απο τις πλάτες μας,απ’ όπου και αν προέρχονται.

Τα πρακτικά του συμβουλίου θα τα βρείτε εδώ : Διαύγεια Μεγαλόπολης – Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

στο τέλος της σελίδας υπάρχει το αρχείο σε μορφή pdf

θα χρειαστείτε και το Adobe Acrobat Reader για να ανοίξετε το pdf αρχείο με την απόφαση

κατεβάστε το εδώ απο εδώ δωρεάν : Adobe Acrobat Reader