Μαγική νύχτα στην Κρύα Βρύση

του Πέτρου Σουλαντίκα IMAG0620

Ο ηλεκτροφωτισμός της Κρύας, ήταν ένα παλιό όνειρο όλων των Βασταίων. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και το όνειρο έγινε πραγματικότητα.
Για να γίνει αυτό έπρεπε κάποιοι άνθρωποι να τρέξουν, να παρακαλέσουν, ίσως
να γίνουν και φορτικοί στους αρμόδιους, κατάφεραν όμως να πάρουν από το
Δήμο μας τρία φωτιστικά σώματα, και με μια σχετικά μικρή δαπάνη του Συλλόγου μας, και με την εθελοντική προσφορά εργασίας των: Νίκου Αλεξόπουλου, Γιώργου Κατσιώλη και του συζύγου της Γεωργίας Κατσιώλη κ.
Λυμπέρη, απολαύσαμε όλοι το αποτέλεσμα.
Αν αυτό δεν είχε πραγματοποιηθεί, δεν θα γινόταν και η προγραμματισμένη εκδήλωση, η αφιερωμένη στο ξεχασμένο δημοτικό τραγούδι, που είχε τόσο μεγάλη επιτυχία. Τα εκατόν είκοσι και πλέον άτομα που παρακολούθησαν και έλαβαν ενεργά μέρος σ’ αυτή την απολαυστική βραδιά δεν θα μπορούσαν να το χαρούν τόσο έντονα αλλού. Πολύ καλή και η Ζεστή μα για τριάντα – σαράντα – το πολύ πενήντα άτομα. Η περιγραφή των όσων έγιναν εκεί για να αποδοθεί σωστά θέλει φαντασία την οποία δεν διαθέτω, γι’ αυτό την αφήνω σε άλλους ικανότερους από εμένα. Εγώ θα αναφερθώ σε πράγματα χειροπιαστά όπως: την τόσο μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων, και την παρουσία ή την απουσία αγαπημένων μας ανθρώπων που έκαναν αίσθηση.


Στις νοικοκυρές που με φροντίδα και αγάπη ετοίμασαν τόσα καλούδια,
τους πρέπουν πολλά συγχαρητήρια. Όλοι απολαύσαμε τη βραστή γίδα ευγενική
προσφορά του Αλέξη Κατσιώλη και της γυναίκας του, το ζεστό ψωμί από τα
χέρια των αδελφών Γεωργίας και Όλγας Κατσιώλη που έγιναν ανάρπαστα. Ο Δημήτρης Κουλούρης με τα πεντανόστημα καγιανά του, η κολοκυθόπιτα και οι τυρόπιτες, τα λουκάνικα και η ομελέτα, τους κεφτέδες και το ψητό και βραστό κρέας και τόσα άλλα. Τα αναψυκτικά τις μπίρες και το κρασί προσφορά του Συλλόγου. Άσε πια τα γλυκά: γαλόπιτα δίπλες, χαλβά, λουκουμάδες, πάστα φλόρα λουκούμια, και τόσα άλλα.
Η παρουσία κάποιον ανθρώπων έκανε μεγάλη εντύπωση λόγω του προχωρημένου της ηλικίας τους, που με κόπο έφτασαν ως εκεί συμμετείχαν στο γλέντι αλλά και τραγούδησαν. Οι αξιαγάπητοι Θεόδωρος Πέρρος τέως Πρόεδρος του Συλλόγου μας και από τα ιδρυτικά του στελέχη, ο αγαπητός μας Τάκης Ζώης, οι καλλίφωνοι Λάμπρος Κουλούρης και Γιώργος Πέρρος η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, ο αγαπητός μας Θανάσης Μπάκας και πολλά από τα μέλη του Δ. Σ.
Μεγάλη και δυσαναπλήρωτη η απουσία των, Μιχάλη Κουλούρη, και Μαρίας Μητροπούλου, που πέρσι τέτοιον καιρό έφυγαν από κοντά μας.
Αίσθηση έκανε η απουσία κάαποιων αγαπητών μας συγχωριανών που ίσως λόγοι πέραν της θελήσεός των δεν τους επέτρεψαν να είναι κοντά μας.
Μερικοί εξ αυτών είναι: Γιώργος και Βασίλης Αλεξόπουλοι, ο Θύμιος ο Ζώης
ο Γιάννης ο Ζώης, Θανάσης και Δημήτρης Παπανδρέου και τα παιδιά αυτών,
Θόδωρος και Κώστας Σουλαντίκας με τα παιδιά και τα εγγόνια τους μας έλειψε ο Χρήστος, ο Πετρόπουλος ι ο Γιάννης ο Μητρόπουλος ο Γιάννης ο Στριγγλής ίσως και κάποιοι ακόμα που τώρα δεν μούρχονται στο νου.
Ευχόμαι στην επόμενη εκδήλωσή μας να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση και να μας τιμήσουν με την παρουσίας τους όσοι δεν κατάφεραν να έρθουν φέτος.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μαγική νύχτα στην Κρύα Βρύση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.