Προετοιμασία παραδοσιακής κολοκυθόπιτας

IMGP8235Όπως κάθε χρόνο,έτσι και φέτος ο Σύλλογος Απανταχού Βασταίων πιστός στο ραντεβού με την παράδοση,προετοίμασε τα κολοκύθια για την παραδοσιακή κολοκυθόπιτα που θα μοιραστεί μετά την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Στο μπαλκόνι του Ξενώνα όλοι οι Βασταίοι και οι Αλσατοί επισκέπτες που φιλοξενούνται στο χωριό μας,συμμετήχαν στο κόψιμο,στο τρίψημο και στο στίψημο των κολοκυθιών.

Οι Αλσατοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το χωριό μας και να δούν απο κοντά το τοπικό μας έθιμο.Ό Σύλλογος των Βασταίων είχε οργανώσει τέλεια το δρώμενο και ο υπέυθυνος για το πρόγραμμα των Αλσατών ο κ.Φώτης Ζώης φρόντισαν με τους συνοδούς μεταφραστές να εξηγούν στα παιδιά τι ακριβώς γίνεται με αυτό το έθιμο στο χωριό μας.

Συμπεράσματα απο το γεγονός.Οι Βασταίοι απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι με καλή συνεργασία κάνει θαύματα και προοδεύει ο τόπος και με την ειλικρινή τους φιλοξενία εντυπωσίασαν ευχάριστα τους Αλσατούς.

Την Τετάρτη θα γίνει η 1η Γιορτή της Δίπλας,όπου και θα συμμετέχουν τα παιδιά από την Γαλλία,μια μοναδική εμπειρία για όλους.

IMGP8233 IMGP8236IMGP8231